Proiectele noastre inspiraționale

La Hilti nu producem doar produse pentru a construi unele dintre clădirile și podurile cele mai impresionante din lume, facem mult mai mult decât atât. Mai jos sunt doar câteva dintre realizările noastre cele mai recente.

Shinkansen, Asia

Menținerea vitezei de vârf pentru remarcabilul tren de mare viteză din Japonia.

Este o dovadă pentru produsele noastre faptul că suntem furnizorul ales pentru un proiect care este definit de viteza, eficiența și siguranța sa.

Proiectul în acest caz este celebrul tren de mare viteză din Japonia sau Shinkansen așa cum este cunoscut, rețeaua feroviară de mare viteză la care alte țări aspiră - și pe care Hilti o ajută să funcționeze fără probleme.

Shinkansen cuprinde aproximativ 2.600 km, cu trenuri care ating viteze de până la 320 km/h precum și diverse alte ramuri ale liniilor de navetiști pe distanțe mai scurte.

Originalul Tokaido Shinkansen, care face legătura între Tokyo și Osaka, transportă 151 de milioane de pasageri pe an, ceea ce o face cea mai aglomerată cale ferată din lume de acest gen. Serviciul operează trenuri mult mai mari și cu o frecvență mai mare decât cele mai multe linii de mare viteză. La orele de vârf, este nevoie de până la 13 trenuri pe oră, în fiecare direcție, fiecare tren de 16 vagoane având 1.323 de locuri.

Punctualitatea Shinkansen este legendară: întârzierile se ridică la câteva secunde pe an. Acest lucru se datorează în parte tehnologiei sale robuste și, parțial, excepționalei întrețineri a tuturor componentelor sale.

 

Și acest lucru în condițiile în care rețeaua se bazează pe munca de inginerie super-eficientă, în intervale de timp foarte strânse. Există o pauză de doar patru ore pe noapte - între ultimul tren din zi și primul tren din ziua următoarea - în care să se facă lucrările de întreținere și reparații pe șine.

Echipa de vânzări Hilti din Japonia de Est oferă un serviciu de consultanță pentru a ajuta contractorul de întreținere al Shinkansen, Rent Corporation, să aleagă cele mai bune produse pentru această muncă. Șurubelnița noastră cu impact tangențial fără fir SIW 22 T-A, de exemplu, realizează tranziția într-un timp foarte scurt. "Aceasta oferă o mare flexibilitate, durată lungă de viață a bateriei, încărcare rapidă, greutate redusă și fiabilitate totală", concluzionează Nobuaki Isshiki, directorul general adjunct al Rent Corporation din Japonia de Est.

Pe lângă furnizarea de produse potrivite, Hilti oferă o suită de soluții de business, inclusiv opțiunea de a cumpăra sau închiria produsele noastre, în funcție de nevoile clientului. "Noi oferim, de asemenea, servicii de Fleet Management pentru contractele mari, cum ar fi Shinkansen", adaugă Hidekazu Takahashi, manager conturi-cheie al unității comerciale de închiriere a Hilti Japonia.

"Este atât de interesant să lucrezi la acest proiect" adaugă acesta. "Shinkansen leagă deja toate marile orașe de pe insulele Honshu și Kyushu, și mai multe servicii sunt planificate pentru a include nordul insulei Hokkaido, în 2016. Va fi minunat să facem face parte din această dezvoltare."  

MAX IV lab, Europa

Avansarea științei mondiale în Suedia

Suntem încântați că am făcut parte din noul laborator MAX IV la Universitatea din Lund – un edificiu, lider mondial, de sursă de lumină sincrotron și cel mai mare proiect de infrastructură de cercetare din Suedia din toate timpurile.

MAX IV a reprezentat o dezvoltare de cinci ani, finalizată cu succes în septembrie 2015 și planificată să înceapă producerea de lumină (ales poetic) la solstițiul de vară din 2016.

În lumea științei, Universitatea din Lund este sinonim cu excelență în discipline, cum ar fi chimia și fizica, medicina și ingineria mecanică. Este, de asemenea, casa laboratorului Max, unde oamenii de știință din întreaga lume utilizează radiații electromagnetice sincrotron pentru a efectua cercetări în domenii variind de la arheologie și nanotehnologie la spectroscopie electronică.

MAX IV este următoarea generație a laboratorului MAX, care găzduiește 28 de instrumente de transport al fasciculelor de lumină și 19 stații experiment pentru maxim 2.000 de cercetători în fiecare an.   

Cu o capacitate dublă față de capacitatea laboratoarelor anterioare, MAX I, MAX II și III MAX, structura edificiului a solicitat cea mai avansată tehnologie de radiații electromagnetice și cele mai riguroase standardele de siguranță pe care le-ați putea aștepta pentru un centru de cercetare de acest gen.

Construcția a fost o asociere condusă de dezvoltatorii imobiliari suedezi Peab și Wihlborgs. Ei au apelat la Hilti pentru sistemele noastre de măsurare, de ancorare, fixare și instalații - și, împreună cu acestea, expertiza noastră de inginerie. Am venit la bord cu o echipă de profesioniști și am oferit o tehnică personalizată de fixare a șinelor, care s-a dovedit în mod considerabil mai eficientă din punct de vedere al timpului și costurilor decât sistemele convenționale.

De-a lungul drumului, am lucrat cu Imtech Nordic pentru a instala sistemele de încălzire, sanitare, sprinklere și de prelucrare ale proiectului. Pentru o clădire a cărei stabilitate era mai mult decât stabilitatea pusă prin ritmul său, aceasta avea nevoie de o protecție solidă împotriva vibrațiilor și a zgomotului. Inginerii noștri au fost pe șantier pentru a ajuta la planificarea și calcularea acestui lucru, și, de asemenea, pentru a asigura furnizarea materialului de instalații de calitate.

Grinzile, de exemplu, s-au pregătit folosind produse Hilti, care au adăugat o valoare foarte mare în ceea ce privește viteza și eficiența. După cum explică Krister Andersson, manager de proiect la Imtech Nordic, "Grinzile au fost gata tăiate, marcate și livrate în secțiuni, ceea ce a însemnat 30% economie de timp de-a lungul diferitelor faze de construcție."

Construcția a fost împărțită în două faze majore. Prima, un tunel lung de 420m, cu o lățime de 10m și pereți din beton cu o grosime de până la 2m pentru a susține acceleratorul sincrotron liniar. A doua, un nou laborator - o clădire circulară, cu tavane înalte de 12m și o circumferință de 650m - pentru a adăposti inelul mare de stocare. De asemenea, în competență sa era un nou birou și centru de vizitatori, precum și mai multe clădiri tehnice. În total, aproximativ 20 de clădiri cu o suprafață brută utilă de 50.000m2.

Grație investițiilor în MAX IV, în zona Lund din Suedia se așteaptă să apară un nou cartier, care să atragă investiții, rezidenți și vizitatori în regiune. Când va fi complet construit, aproximativ 50.000 de oameni vor lucra și trăi în noul cartier.

Este întotdeauna minunat să faci parte dintr-un proiect mare - mai ales în cazul în care acțiunea originală este la fel de fenomenală ca și MAX IV.

US Bank Stadium, America de Nord

Impresionând fanii din Minnesota Vikings

Este întotdeauna emoționant să modelezi conturul orașului. Acest proiect a fost deosebit de interesant, deoarece, mai presus de a da Minneapolis-ului o nouă formă, a transformat decorul celor mai importante sporturi din America.

US Bank Stadium este noua casă minunată a Minnesota Vikings NFL și locul ales pentru Super Bowl LII în 2018, precum și pentru faza finală a baschetului masculin NCAA în 2019. Deci, suntem foarte mândri să spunem că produsele și echipele noastre au făcut parte din marea construcție.

Cu o înălțime de peste 30 de etaje, US Bank Stadium se află în inima orașului Minneapolis. Este un design emblematic, cu o capacitate de a adăposti până la 73.000 de persoane. Acesta include 131 de loje, 8.000 de locuri de club, 430 de concesiuni – locații comerciale, un muzeu Vikings și o Galerie a celebrităților. Are un acoperiș și fațade translucide înclinate și ferestre frontale mobile, astfel încât fanii pot experimenta jocurile în condiții bune în timp ce stau confortabil în zilele ploioase, bucurându-se tot timpul de multă lumină naturală și vedere spre oraș.

Proiectul de 1,1 miliarde dolari a solicitat produsele Hilti chiar de la început. Dar mai mult decât atât, am furnizat tehnologiile, serviciile și expertiza noastră, cu echipe pe șantier pe tot parcursul proiectului.

 

Când vine vorba de proiecte de stadioane mari, noi credem că niciodată nu e prea devreme să ne implicăm. Așa că am activat cu promptitudine toți oamenii potriviți, pentru a dezvolta relații cu factorii de decizie principali.  Aveam deja relații puternice cu arhitecți HKS și dezvoltatorii Mortenson, așa că ne-am bazat pe acestea pentru a ne familiariza cu diferitele echipe ale proiectului.

Trebuia să știm fiecare contractor de pe șantier, domeniul de activitate și aplicațiile lor, astfel am putut înțelege diferitele cerințe de construcție și de inginerie și am putut recomanda cele mai eficiente produse pentru fiecare etapă.

După cum managerul regional Hilti, Curt Lehman explică: "Cu peste 100 de contractori diferiți în proiect, în orice moment dat, cunoașterea fiecăruia a fost o provocare, dar esențială."

În ceea ce privește construcția în sine, am avut o abordare "înaltă, profundă și cuprinzătoare". Am furnizat stadionului toate aplicațiile cheie de stingere a incendiilor, precum și toate ancorele. Ancorele HY 200 Safe Set s-au dovedit a fi un succes în proiectul Vikings și au folosite de atunci pe stadioanele pentru San Francisco Giants și Atlanta Falcons.

Dar, US Bank Stadium reprezintă mai mult decât găzduirea concursurilor naționale importante. Acesta va fi, de asemenea, un atu pentru orașul Minneapolis, disponibil 355 de zile pe an pentru evenimente publice, cum ar fi pentru evenimentele sportive de liceu și amatori, manifestări culturale, convenții de afaceri și concerte de muzică. Și pentru noi la Hilti, acest impact asupra comunității mai largi este cireașa de pe tort.